44498314 21 98+ phone phone-black
logo

سازه چوبی و نکات مهمی که باید بدانید

سازه چوبی

سازه چوبی یکی از قدیمی‌ترین انواع سازه در تاریخ بشر است. از دیرباز سازه های چوبی در تمدن‌های مختلف مورد استفاده انسان بوده است. خانه های چوبی یکی از پرکاربردترین و قدیمی‌ترین شکل‌های خانه هستند. حتی تا به امروز نیز این نوع خانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. امروزه یکی از رایج‌ترین انواع سازه چوبی که مورد علاقه بسیاری از افراد قرار دارد، ویلای چوبی است. پیش از این در بخش مقالات سایت آمیتیس مطالب متفاوتی را پیرامون این موضوع منتشر کرده‌ایم، اما آدر این مطلب قصد داریم تا از دیدگاه متفاوتی به این مقوله نگاه کنیم. در این مقاله از دیدگاه تاریخی و روند تغییرات صورت گرفته در ساخت سازه چوبی به این موضوع نگاه می‌کنیم. همچنین نقش ظهور تکنولوژی در روند استفاده و شکل‌گیری این نوع سازه‌ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد. بررسی این نوع از سازه در طول تاریخ، بیان‌گر چند نکته بسیار مهم است:

  • عدم حذف این سازه در گذر زمان
  • توجه انسان به این نوع از سازه و ارتقای سطح کیفی آن
  • ارتقای تکنولوژی ساخت این نوع سازه‌ها در طول تاریخ

اگر این سازه مورد توجه انسان قرار نمی‌گرفت، مانند بسیاری از موارد دیگر در طول تاریخ از بین می‌رفت. نه تنها این نوع سازه از بین نرفته، بلکه همراه و همگام با انسان و پیشرفت او در عرصه علم و فن‌آوری بهتر و بهتر شده و پیشرفت‌های چشم‌گیری داشته است. امکانات سازه های چوبی در عصر حاضر بسیار پیشرفته و جالب توجه هستند.

 

سازه چوبی
امروزه ویلای چوبی، از رایج‌ترین انواع سازه چوبی که مورد علاقه بسیاری از افراد می‌باشد.

 

امکاناتی که شاید در تمامی ساختمان‌های ویژه و لوکس در بسیاری از مناطق دنیا دیده می‌شوند، امروزه در بسیاری از خانه های چوبی مورد استفاده قرار می‌گیرند. علاوه بر این، تکنولوژی ساخت این نوع از سازه‌ها نیز متناسب با پیشرفت تکنولوژی دنیا بهبود یافته است. این حاکی از اهمیتی است که انسان برای خانه چوبی قائل است. چرا که اگر مورد توجه او نبود، قطعاً مانند دیگر نمونه‌های موجود، پیشرفت چندانی در مسیر زندگی انسان را تجربه نمی‌کرد.

لازم به ذکر است که گروه بین المللی آمیتیس ، با بیش از پانزده سال سابقه و تجربه ساخت ویلای چوبی بیش از 60 هزار مترمربع در داخل و بیش از 80 هزار مترمربع در خارج از کشور، تنها ارائه کننده بیمه تضمین کیفیت در خاورمیانه در این عرصه است. تمام محصولات گروه بین المللی آمیتیس دارای گواهینامه‌های WCD آمریکا و DIN آلمان هستند.

در این مقاله قصد داریم تا به موارد زیر بپردازیم:

تاریخچه سازه چوبی

سهم سازه های چوبی در تکنولوژی

تکنولوژی ساخت

روند حفظ و نگهداری

خصوصیات چوب مناسب و تکنولوژی‌های وابسته

 

در ادامه با آمیتیس همراه باشید.

تاریخچه سازه چوبی

بر اساس موارد تاریخی موجود و نیاز انسان به داشتن سرپناه و محلی برای آرامش و استراحت، همواره چوب به عنوان یک ابزار و مصالح اصلی توسط انسان مورد استفاده و بهره‌وری قرار گرفته است. هر چند ظاهراً استفاده از چوب به عنوان ابزار و یا سلاح سابقه‌ای طولانی‌تر نسبت به استفاده از آن به عنوان منزل و خانه داشته است، اما آنچه که می‌دانیم این است که بشر غارنشین، پس از گذراندن دوره‌های مختلف تاریخی و ارتقای سطح کیفی زندگی خود و روی آوردن به زندگی گروهی و دسته‌جمعی، با الهام گرفتن از طبیعت و یادگرفتن از شیوه خانه‌سازی حیوانات بخصوص پرندگان، به این فکر افتاد تا محل زندگی خود را از کوهستان به نقاط کم‌ارتفاع و دشت‌ها منتقل نماید.

این موضوع به هدف تأمین بیشتر غذا و یا ساده‌سازی شرایط زندگی رخ داده است. زیرا در مناطق پست و هموار تهیه و تأمین غذا برای او ساده‌تر بود. از طرفی خطرات کمتری نیز برای او داشت. لذا برای داشتن سرپناه تلاش خود را کرد. این تقریباً اولین تجربیات بشر در استفاده از سازه های چوبی بود و به جرأت می توان آن تلاش‌های اولیه را اجداد خانه های چوبی فعلی دانست.

در ابتدای کار با استفاده از شاخه‌های کوتاه و برگ و شاخه‌های بلند درختان، اقدام به ساخت سرپناه‌های کوتاه و زمینی نمود. اما پس از مدتی ضمن مواجهه با خطرات زمینی و الگوبرداری از طبیعت اطراف خود و حیوانات مختلف، یادگرفت که باید از روی سطح زمین، به ارتفاعی بالاتر برود. این موضوع باعث شد تا بشر زندگی بر فراز درخت را تجربه نماید و از تنه و شاخه درختان برای فراهم نمودن فضای آسایش خود بهره ببرد.

به طور کلی با جمع‌بندی این تجربیات در طی سالیان متمادی، در ابتدا با استفاده از شاخه‌های بلند به عنوان تیرهای حائل، در کنار دیواره‌های سنگی و صخره‌ای، سرپناه‌هایی ساخته شد. به مرور بشر یاد گرفت تا از چوب درختان و شاخ و برگ‌ها برای خود خانه درست نماید و در حقیقت اولین نسل از سازه چوبی شکل گرفت. به دلیل اینکه این موضوع به قرن‌های بسیار زیاد، پیش از میلاد مسیح(ع) باز می‌گردد، جز گمانه‌زنی‌ها و نظریه‌ها چیز زیادی در دست ما نیست. اما همین گمانه‌زنی‌ها بسیاری از مطالب را برای ما روشن می‌نماید.

موضوع گروهی زندگی کردن انسان‌ها و انتخاب اینکه کوچ نشین باشند و شکارچی و یا یک‌جا نشین باشند و کشاورز، در انتخاب نوع خانه و محل سکونت آن‌ها اثر مستقیم داشته است. از این رو در کنار زندگی شهرنشینی و روستانشینی امروزی، کماکان اقوام مختلفی را در سراسر دنیا می‌شناسیم که کوچ‌نشین هستند. اینکه انسان کشاورز، برای ساختن خانه خود از سنگ و چوب به طور مشترک استفاده می‌کرده است برای ما واضح است. حتی پس از آن، استفاده مستقیم از چوب برای ساخت خانه در ادامه زندگی کشاورزی او رخ داده است.

متناسب با موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی انواع سازه چوبی شکل گرفته‌است و به مرور رو به پیشرفت گذاشته‌است. به مرور با گسترش مجامع بشری و زندگی گروهی و ازدیاد جمعیت قبایل و یا خانواده‌ها، ایده‌های متفاوت و بهتری به ذهن بشر رسید و تجارب خود را به کار بست و روند متفاوتی را برای ساخت سازه های چوبی در پیش گرفت. در این بازه، فضاسازی داخلی برای بشر مفهوم پیدا کرد. کما اینکه هنوز در بسیاری از مناطق دنیا از جمله منطقه سیستان و بلوچستان، هنوز طوائفی حضور دارند که از خانه های چوبی مدور (دایره شکل) با سقف گرد (گنبدی شکل) استفاده می‌کنند که اصطلاحاً به آن‌ها کپر گفته می‌شود.

این خانه‌ها فاقد فضاسازی داخلی هستند و شکل باستانی خود را تا به امروز حفظ کرده‌اند. اما با در نظر گرفتن فضاسازی برای فضای داخلی خانه چوبی، اتفاقات جدیدی در این روند رخ داد. تقریباً بسیاری از صنایع مربوط به ساخت ویلای چوبی و یا سازه چوبی در عصر حاضر، مرهون و مدیون همین اتفاق و ابداع بشر است. در ادامه همین مقاله مطالبی را پیرامون این موضوعات بیان خواهیم نمود. با گروه بین المللی آمیتیس همراه باشید.

 

سازه چوبی

 

سهم سازه های چوبی در تکنولوژی

یکی از موارد مهم و قابل استنادی که برای سنجش اهمیت یک موضوع در سیر تحول زندگی بشر وجود دارد، سهم آن موضوع در روند پیشرفت بشر است. یعنی با توجه به پیشرفت تکنولوژی و ارتقای سطح زندگی و رفاه بشر، موضوع مورد بررسی چه میزان تغییر کرده است؟ آیا سهمی در این پیشرفت داشته است؟ یا اینکه به دلیل تحول‌های صورت گرفته، توسط بشر کنار گذاشته شده است؟

اگر آن موضوع کنار گذاشته بشود، یعنی بشر نیاز خود را به نحو دیگری تأمین کرده و آن موضوع دیگر برای وی کارایی سابق را ندارد. اما اگر این اتفاق به شکل متفاوتی روی دهد، یعنی به هر میزان که دانش و فن‌آوری بشر در گذر زمان بیشتر و بهتر شده باشد، سطح کیفی و حتی کمّی آن مورد نیز ارتقای متناسبی یافته باشد، حکایت از اهمیت موضوع مورد بررسی دارد. چرا که نه تنها کنار گذاشته نشده است، بلکه دغدغه ارتقای آن نیز در بشر بوده است.

در موضوع مورد بررسی این مقاله، یعنی سازه چوبی ، این مسئله به وضوح قابل تشخیص است. از آنجایی که بشر دغدغه محل سکونت خود را داشته است، هیچگاه توجه خود را از خانه چوبی به چیز دیگری معطوف ننموده است. شاید به این دلیل باشد که مواد اولیه ساخت خانه بهتر از چوب برای خود نیافته است، اما در هر صورت این را می‌دانیم که به هر میزان که علم و دانش و متعاقب آن تکنولوژی بشر پیشرفت داشته است، کیفیت ساخت سازه های چوبی نیز ارتقای متناسبی داشته است. در حال حاضر در کشورهایی که ساخت خانه های چوبی بخشی از دستور کار آن‌ها برای موضوع تأمین مسکن آن آن

شهروندان، قرار دارد، دستگاه‌های متنوع و پرکاربردی برای موضوع قطع درختان داشتی (درختان داشتی درختانی هستند که به هدف قطع و استفاده در ساخت خانه و یا ویلای چوبی کاشته و نگهداری می‌شوند) و آماده‌سازی آن‌ها برای استفاده در امر ساخت‌وساز انواع سازه چوبی ابداع کرده و ساخته‌اند. این به این‌جا ختم نمی‌شود، بلکه در حال حاضر شاهد پیشرفت‌های متنوع در بازه‌های زمانی کوتاه مدتی در زمینه این دستگاه‌ها هستیم.

سیر تحول و تکامل سهم سازه های چوبی در تکنولوژی تا آن‌جا پیش رفته است که به صورت یک صنعت مستقل درآمده و کارخانه‌های خاص خود را برای تولید ابزارهای مورد نیاز خود تولید می‌کند. صنعت ابزار چوب به تنهایی برای خود دنیایی کم‌نظیر و هیجان‌انگیز است. این خود علاوه بر اهمیت موضوع نجاری برای انسان، اهمیت کاربرد آن در زمینه ساخت خانه را نیز برای ما روشن می‌نماید.

همان‌طور که توضیح دادیم، با بررسی موضوع پیشرفت بشر در تکنولوژی و تحلیل عملکرد او نسبت به برخی مطالب، برای ما اهمیت موضوع مشخص می‌شود. در این باره نیز به سادگی قابل تشخیص است که اهمیت این موضوع بسیار برای انسان زیاد بوده و هنوز هم هست. چرا که کماکان و مستر در حال پیگیری بیشتر و بهتر ارتقای تکنولوژی خود در این زمینه است تا بتواند سطح خدمات رسانی را بیش از پیش برای خود و دیگران بالا ببرد.

نکته قابل توجه در این روند هم این است که بسیاری از پیشرفت‌ها مرهون اقدامات نظامی امپراتوری‌های مختلف بوده است. به طور کلی موضوع لجستیک در تمام اقدامات نظامی، موضوعی قابل توجه بوده است و حتی بسیاری از دانشمندان در این زمینه کار کرده‌اند و بسیاری از تکنولوژی‌ها در روند پیشبرد اهداف نظامی شکل گرفته و تشکیل شده‌اند.

ساخت و استفاده از بسیاری از دستگاه‌ها ابتدا در میادین نظامی بوده است و به مرور و با گذشت زمان و پایان یافتن جنگ، آن ایده‌ها به اشکال مختلف در دستگاه‌های قابل استفاده در زندگی اجتماعی و عادی بشر ظاهر شده‌اند. این اتفاق به کرات در موضوع ساخت‌وساز خانه های چوبی نیز رخ داده است و امروزه بسیاری از دستگاه‌های مورد استفاده، نسل های بعدی ابداعات برخی دانشمندان کهن است که در خدمت امپراتوری‌های مختلف در اعصار گذشته بوده‌اند.

تکنولوژی ساخت

ساده‌سازی و گسترش

از آنجایی که هر یک از اجزای زندگی انسان در مسیر پیشرفت، به طور قطع با ساده‌سازی همراه بوده و هست، این مورد نیز از این قاعده مستثنا نیست. ساده‌سازی اصل اول پیشرفت هر چیزی است. همانطور که در زبان و بیان کلمات در هر فرهنگی با روند ساده‌سازی مواجه هستیم، موضوع تکنولوژی هم از همین الگو تبعیت می‌نماید.

زمانی یک اختراع ثبت می‌گردد که تغییر و یا تحول جدیدی در ساده‌سازی یک روند ایجاد کرده باشد. مانند موضوع تلفن همراه (موبایل) در مقابل تلفن‌های ثابت و یا باجه تلفن در خیابان‌ها و محله‌ها. پس از ارائه موبایل، تقریباً کارکرد باجه‌های تلفن از بین رفته است و به مرور تبدیل به بخشی از خاطره جمعی یک نسل شد و به موزه‌ها پیوست. هر چند که هنوز هم در سطح شهر و بخشی از مبلمان شهری دیده می‌شود، اما کارایی سابق را ندارد. این مثال در تکنولوژی ساخت خانه های چوبی نیز صادق است.

ابزاری که پیش از این بر فرض در ساخت یک ساختمان چوبی استفاده می‌شده است، اکنون به طور کامل از رده خارج شده و یا همان ابزار با شکل و شمایل جدید و کارایی بالاتری مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تغییر در جهت هر چه ساده‌تر شدن امور است. یعنی به عنوان مثال، در حال حاضر عملیات برش به مراتب ساده‌تر از قبل انجام می‌شود. در این مورد بخصوص تکنولوژی فراتر از ساده‌سازی رفته و حجم فعالیت را نیز به مراتب افزایش داده است. در حقیقت ناممکن‌های سال‌های قبل را ممکن ساخته است. اکنون در کارگاه‌های برش الوار، تنه‌های غول پیکر درختان، به راحتی برش داده شده و به اندازه مورد نیاز قطعه شده و تحویل می‌گردد. همه این‌ها نتایج ساده‌سازی و پیشرفت در تکنولوژی است.

 

ویلای چوبی

 

بالابردن سرعت و کیفیت به طور هم‌زمان

از دیگر جنبه‌های پیشرفت موضوع کاهش طول مدت ساخت است. به عنوان مثال، اگر پیش از این در ساخت انواع سازه چوبی یکی از موارد قابل بررسی مدت زمان اجرای آن سازه بوده‌است، در حال حاضر صحبت بر سر هر چه کوتاه‌تر شدن مدت اجرا است. در بسیاری از موارد مدت زمان ساخت سازه مورد نظر در کمتر یک ماه و در برخی موارد ویژه به زمانی در حدود 12 ساعت کاهش پیدا کرده است.

اگر به طور خلاصه بخواهیم اشاره‌ای به این روند داشته باشیم، باید اینطور موضوع را توضیح دهیم که بعد از اندازه‌گیری فضای در نظر گرفته شده برای ساخت و پس از انجام محاسبات لازم، قطعات مورد نیاز در کارخانه بریده و آماده می‌شوند و تنها برای نصب به محل مورد نظر ارسال می‌شوند. با این کار، تیم اجرایی به سرعت می‌تواند بر اساس نقشه‌های اجرایی موجود، قطعات را طبق قواعد مشخص و خاص خود به یکدیگر متصل کرده و سازه چوبی را بر پا کند. پس از برپایی اولیه، روند نصب دیگر قطعات با سرعت بسیار بیشتری پیش خواهد رفت. ضمناً اگر قطعات پیش ساخته استفاده شود، سرعت به مراتب بیشتر خواهد شد، اما قطعات پیش ساخته مسائل خاص خود را دارد. هم دارای محاسن است و هم دارای معایب، که در مقاله‌ای دیگر در این باره مطالبی را بیان خواهیم کرد.

روند حفظ و نگهداری

سازه های چوبی مانند تمام سازه‌های دیگر نیاز به نگهداری و مراقب دارند. هر چه میزان توجه به سازه و مراقبت از آن بیشتر باشد، سازه در مدت زمان بسیار بیشتری خدمت‌رسانی خواهد نمود. بالا رفتن مدت زمان استقرار سازه، به عوامل مختلفی بستگی دارد، اما احراز شرایط برای این موضوع کار غیرممکنی نیست. کما اینکه در بسیاری از نقاط دنیا سازه‌هایی وجود دارند که عمر بیش از 1000 سال دارند و در کشوری مانند ژاپن، ساختمان‌های چوبی‌ای وجود دارد که بیش از 1000 سال از زمان ساخت آن‌ها می‌گذرد.

این ممکن نیست، مگر با توجه و نگهداری سازه مورد نظر. قطعاً چوب استفاده شده در این سازه دچار مشکلاتی می‌گردد. این امر اجتناب ناپذیر است، اما مهم این است که به چه شکل با آن مواجه شویم و چه تمهیداتی را برای رفع مشکلات پیش آمده در نظر بگیریم. دراین بخش قصد داریم تا به نکات اولیه بررسی سازه چوبی بپردازیم تا به این وسیله بتوانیم با کیفیتی از ساختمان چوبی خود مراقبت نماییم و آن را برای مدت زمان بسیار بیشتری سالم و سرپا نگه‌داریم. در ادامه با آمیتیس ، تنها سازنده ویلای چوبی با ارائه بیمه‌نامه تضمین کیفیت، همراه باشید.

 

سازه چوبی

 

روش‌های بررسی سازه

یکی از اصلی‌ترین و البته ساده‌ترین روش بررسی سازه، بررسی چشمی است. به این معنی که با چشم غیرمسلح و به سادگی، تنها با نگاه کردن، اجزای مختلف سازه را بررسی نمایید. مواردی که باید به آن‌ها توجه نمایید عبارتند از:

  • تغییر رنگ
  • تاب برداشتن
  • بوی نامطبوع
  • شکستگی
  • تورم
  • جدا شدگی
  • ترک خوردن
  • صداهای اضافه

تمامی این موارد، در صورت بروز، بیان‌گر وجود مشکل در بخشی از سازه هستند. در جدول زیر به بیان دلیل احتمالی هر یک از این موارد خواهیم پرداخت:

علائمدلایل
تغییر رنگرشد قارچ‌ها در فضای داخلی چوب
تاب برداشتنفشار نامتعارف و سنجیده نشده اجزای سازه‌ای
بوی نامطبوعگندیدگی مواد مغذی داخلی چوب
شکستگیفشار بیش از حد اجزای سازه‌ای یا وارد شدن ضربه خارجی
تورموجود رطوبت
جدا شدگیعدم اجرای صحیح اتصالات
ترک خوردنوارد شدن فشار بیش از ظرفیت
صداهای اضافهتحت فشار مضاعف قرار گرفتن اجزای سازه‌ای و یا موریانه

 

 

انواع دیگر بررسی‌های سازه‌ای نیازمند تکنولوژی ویژه آلتراسوند است که دستگاه مورد نیاز آن در دسترس همگان نیست و فقط برخی شرکت‌ها آن را در اختیار دارند و در زمینه سازه چوبی شاید مورد استفاده قرار نگیرد. از این رو بهترین روش پایش، بررسی چشمی است. این روش هیچ هزینه‌ای برای ما ندارد و تنها مستلزم این است که نسبت به آنچه که در مورد چوب ویلای چوبی ما رخ می‌دهد بی‌تفاوت نباشیم. همین موضوع سالیان زیادی است که عامل بسیار موثری در حفظ و نگهداری خانه های چوبی است.

مواد نگهدارنده مخصوص چوب

در این میان، برخی مواد پوششی نیز هستند که در نگهداری و ارتقای سطح کیفی چوب بسیار موثر هستند. این مواد هم به شکل مواد نانو و هم به شکل مواد معمولی در دسترس هستند. برخی این مواد روغن‌پایه بوده و از خشک شدن و ایجاد ترک‌های ناشی از خشکی چوب جلوگیری می‌کنند. برخی دیگر که در حکم واکس چوب به حساب می‌آیند، باعث صیقل شدن و چرب شدن لایه‌های سطحی شده و باعث می‌شوند تا این چربی کنترل شده به لایه‌های داخلی نیز نفوذ نماید و از فرسایش چوب جلوگیری نماید.

بسیاری از موارد با استفاده از روغن‌های مخصوص به سادگی رفع می‌شوند. این در صورتی است که مشکلات سطحی به عمق چوب نفوذ نکرده باشد. در صورتی که بررسی چشمی به طور مدون و آگاهانه و از روی برنامه‌ریزی انجام گیرد، به سادگی می‌توان متوجه تغییرات ابتدایی شد. اگر مواد پوششی ذکر شده بر اساس زمان‌بندی مشخصی بر روی چوب‌ها قرار بگیرند، در جهت نگهداری آن‌ها بسیار موثر خواهند بود.

 

سازه چوبی

 

خصوصیات چوب مناسب و تکنولوژی‌های وابسته

شاید مسئله بسیار مهم در تمام موارد ذکر شده، استفاده از مصالح ویژه ساخت سازه چوبی باشد. در حقیقت در صورتی که از چوب مناسب استفاده شود، بسیاری از مسائلی که پیش از این ذکر شد به وجود نیایند و یا با گذشت زمان بسیار طولانی رخ بدهند. در این صورت می‌توان با اطمینان گفت که استفاده از چوب مناسب، رمز داشتن یک خانه چوبی سالم و زیبا و کارآمد است.

چوب‌های ویژه ساخت انواع سازه چوبی ، باید طی روند آماده‌سازی فرآوری شوند. این فرآوری در حقیقت باعث بالا رفتن مقاومت چوب در برابر فشارهای احتمالی و موارد بحران‌زایی است که به طور طبیعی چوب را تهدید می‌نماید. طبیعت چوب را نمی‌توان تغییر داد و اساساً به دلیل طبیعی بودن چوب، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. لذا باید تمهیداتی در نظر گرفت تا چوب را از عوامل مخرب طبیعی خود دور نگه داشت. این روند همانطور که گفته شد به فرآوری چوب معروف است. در ادامه به معرفی بخش‌های مختلف آن می‌پردازیم.

  • خشک‌کن

در این مرحله چوب‌در دستگاه‌های ویزه قرار می‌گیرد تا به استفاده از حرارت و نحوه اعمال این حرارت، به طور کامل رطوبت خود را از دست بدهد. این فرآیند به استحکام چوب کمک شایانی می‌نماید. زیرا باعث می‌شود تا چوب در مواجهه با رطوبت تاب بر ندارد. این مرحله تقریباً اولین مرحله از آماده‌سازی چوب استفاده در زمینه ساخت‌وساز است. بر اساس استانداردهای موجود و البته تجربیات به دست آمده، از چوبی که این مرحله را طی نکرده باشد، به هیچ عنوان نباید در زمینه ساخت ویلای چوبی استفاده کرد. زیرا شاید در ابتدا مشکلی به وجود نیاید، اما در گذر زمان قطعاً به طور طبیعی دچار پیچش و تغییر شکل می‌شود. از طرفی این خشک کردن باعث می‌شود تا مواد قندی و مغذی داخلی چوب از بین برود و این موضوع راه را برای نفوذ حشرات موذی و همچنین زمینه را برای رشد قارچ‌ها از بین می‌برد.

  • اصلاح حرارتی

در این مرحله، چوب با استفاده از حرارت و بخار آب، مرحله اصلاح حرارتی را طی می‌کند. در این مرحله چوب تحت فرآوری خاصی قرار می‌گیرد که باعث می‌شود آب‌گریز شود. یعنی در صورت مواجهه مستقیم با جریان آب، به سادگی تحت تأثیر آب قرار نگیرد. همچنین این روند باعث می‌شود تا آب به سادگی نتواند وارد آن شده و باعث پوسیدگی و یا تغییرات دیگر در الوار چوب شود. همچنین شرایطی را در چوب فراهم می‌آورد که در صورتی که آب بر روی چوب جریان پیدا کند، به سادگی روی چوب لغزیده و از آن عبور نماید.

  • اشباع

در این مرحله، با استفاده از مواد شیمیایی و بعضاً نانو، روندی اتفاق می‌افتد که چوب نسبت به جریان آب به طور کامل نفوذناپذیر می‌شود. تمام منافذ داخلی بافت چوب پر شده و خشک می‌شود. لذا منفذی برای ورود آب باقی نمی‌ماند. اگر چوب این مرحله را نگذراند، هر چند که اصلاح حرارتی نیز شده باشد، به مرور زمان، آب به آن نفوذ کرده و باعث پوسش داخلی بافت آن شده و به سادگی زمینه را برای رشد قارچ‌ها فراهم می‌نماید. رشد قارچ باعث تغییر رنگ و بعضاً بوی نامطبوع به واسطه گندیدگی مواد قندی داخلی چوب می‌شود.

مجموع مراحل قید شده، همگی با هم روند فرآوری چوب را تشکیل می‌دهند. لذا الوار مناسب در ساخت سازه چوبی باید حتماً هر سه مرحله را با به کارگیری تکنولوژی پیشرفته در این زمینه طی کرده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اطلاعات تماس
  • دفتر مرکزی: تهران، بلوار میرداماد، خیابان پگاه، کوچه دوم، ساختمان آمیتیس
  • دفتر امور قراردادها: تهران، میدان پونک، مجتمع تجاری بوستان، واحد 746 اداری
  • تلفن: 02144498314 - 02144407302
  • فکس: 02144499243
  • ایمیل: info@amitis.ir