44498314 21 98+ phone phone-black
logo

تایل سقفی چیست؟

تایل سقفی

تایل سقفی یک نوع متریال و سقف کاذب محسوب می‌شود. تایل سقف از متریال‌های مختلفی ایجاد شده است. سقف‌های کاذب نقش کلیدی در زیبایی ظاهری سقف‌ها دارند. تایل‌های سقفی نوع جدیدی از سقف‌های کاذب محسوب می‌شوند که مهم‌ترین نقش را در کاهش هزینه‌های مرمت و بازسازی را دارند. از دلایل افزایش استفاده از سقف‌های کاذب نسبت به سقف‌های قدیمی مقاومت بسیار بالای سقف کاذب است. این نوع تایل یکی از جدیدترین و زیباترین نوع سقف کاذب به‌شمار می‌رود که برای نصب آن‌ها باید در ابتدا سقف را از طریق نوعی پروفیل آلومینیوم از پیش آماده شده نصب نمایید. معمولاً انواع تایل سقفی به‌صورت طرح‌دار و یا ساده تولید می‌شود.

انواع تایل سقفی

انواع تایل‌های سقفی شامل موارد زیر هستند:

تایل گچی سادهتایل پوشالی
تایل آلومینیومتایل معدنی یا ای‌ام‌اف
سقف کاذب آکوستیکتایل رابیتس
تایل فلزیتایل چوبی سقف
تایل آرمسترانگتایل گریلیوم
تایل پی‌وی‌سیسقف کاذب طلقی
تایل یوپی‌وی‌سیتایل شیشه‌ای
تایل ترکیبیتایل کناف

تایل گچی ساده

تایل گچی ساده از آلومینیوم ساخته شده است که قطعات پیش‌ساخته از گچ در داخل آن قرار گرفته می‌شود. تایل گچی در طرح‌های مختلفی موجود است و قطعات سقف با پنل‌های گچی قابل تعویض خواهد بود. تایل گچی ساده بدون سوراخ هستند و در انواع طرح‌های روکش‌دار و یا رنگ‌‎شده تولید می‌شوند. این نوع تایل مقاومت بسیار بالایی در مقابل آتش‌سوزی دارد و در برابر زلزله و تخریب دیوار مقاوم است. نصب ساده و سازگاری با محیط‌زیست از مزایای این نوع تایل است. این نوع سقف کاذب می‌تواند فضای بسیار یکنواخت و زیبایی را ایجاد کند

تایل آلومینیوم

تایل سقفی آلومینیوم دارای ابعاد استاندارد و به‌شکل ورق کویل آلومینیومی و گالوانیزه است. این نوع تایل در دو مدل لبه‌دار و بدون لبه ارائه می‌شود. این نوع تایل با استفاده از سرعت بالا و دسترسی ساده به فضای پشت سقف کاذب در صنعت ساختمان بسیار محبوب است. از خصوصیات تایل آلومینیوم می‌توان به سبک بودن، قابلیت شست‌وشو، دسترسی ساده به پشت سقف، آکوستیک، مونتاژ و دمونتاژ سریع، عدم نیاز به درز انقطاع، امکان نورپردازی مدولار، ممانعت از اتلاف دما، پایانی طولانی، قابل بازیافت، انعکاس بیشتر نور و سهولت ترکیب با سایر انواع سقف‌های کاذب اشاره کرد.

سقف کاذب آکوستیک

سقف کاذب آکوستیک دارای عایق صوتی با جذب صوت بسیار بالا است و یکی از سقف‌های پرکاربرد به‌شمار می‌رود. این نوع تایل اغلب در فضاهایی از قبیل آمفی‌تئاترها، استودیو و سالن کنفرانس مورداستفاده قرار می‎گیرد. تایل آکوستیک یک نوع سقف کاذب محسوب می‌‎شود که به‌شکل سقف‌های متحرک، بسته و دکوراتیو تولید می‌شود. برای پرکردن تایل آکوستیک از پانل‌های آلومینیومی، مینرال و مواد گچی استفاده می‌شود. جذب صوت و کاهش حجم و القای مختصات دوبعدی از قابلیت‎های تایل آکوستیک به‌شمار می‌رود. به‌همین دلیل برای ساختمان‌های پررفت‌وآمد و ساختمان‌هایی که در قسمت‌های شلوغ قرار دارند از این نوع سقف کاذب استفاده می‌شود تا میزان آلودگی صوتی را کاهش دهد.

تایل فلزی

جنس تایل فلزی از آلومینیوم است. به‌طورکلی در پشت تایل‌های فلزی یک صفحه مشکی رنگ نصب شده و امکان نصب آن را بر روی سازه زیر سقف امکان‌پذیر کرده است.

تایل آرمسترانگ

تایل سقفی آرمسترانگ یک نوع سقف کاذب یکپارچه محسوب می‌شود که دارای قابلیت سرعت نصب بالا و طراحی پروژ‌ه‌های متعدد از جمله اداری و خانگی است. به‌طورکلی این تایل‌ها در مکان‎هایی از قبیل پارکینگ اداری و مسکونی و سرویس بهداشتی مناسب هستند. تایل آرمسترانگ از مواد متعددی مانند پی‌وی‌سی، آکوستیک، گچی و آلومینیوم تولید می‌شود و به‌سبب یکپارچگی خود سرعت بالایی در نصب و اجرای پروژه‌ها دارد.

 

تایل سقفی

 

تایل پی‌وی‌سی

تایل‌های پی‌وی‌سی نقش مهمی در زیبایی سقف‌ها دارند و با افزودن نورپردازی به پشت آن، به آن جلوه بیشتری می‌دهد. این تایل‌ها سایزبندی و طرح‌های گسترده و مختلفی دارند و می‎توانند هر سلیقه‌ای را به خود جذب کند که موجب زیبایی فوق‌العاده سقف می‌شود. تایل پی‌وی‌سی نقش کلیدی در ممانعت از اتلاف انرژی دارد و موجب حفظ انرژی گرمایی و سرمایی محیط می‌شود و همچنین از قیمت مناسبی برخوردار است. این نوع تایل در مقاومت بسیار بالایی در برابر نفوذ حشرات و مواد شیمیایی دارد.

تایل یوپی‌وی‌سی

این تایل از ترکیب پی‌وی‌سی و مواد افزودنی ساخته شده است و با محیط‌زیست سازگاری دارد. امکان نورپردازی در پشت این نوع تایل وجود دارد و از قیمت بسیار بالایی برخوردار است. از قابلیت‎های تایل سقفی یوپی‌وی‌سی می‎‌توان به مقاومت و عمر بالا اشاره کرد. این تایل‌ها معمولاً با ضخامت 8 میلی‌متر ساخته می‌شوند و قابلیت رنگ‌پذیری را دارند. تایل یوپی‌وی‌سی دارای طرح‌های متنوعی است و در برابر خراشیدگی و پوسیدگی مقاوم خواهد بود. همچنین در مقابل ضربه مقاوم و در برابر آتش نسوز و ضد آتش است.

تایل ترکیبی

تایل ترکیبی از چندین سقف کاذب با طرح‌های هندسی ایجاد شده است. در این نوع تایل باید طرح‌های انتخابی با یکدیگر تناسب داشته باشند. زیرساخت تایل ترکیبی با آهن‌کشی یا بدون آهن‌کشی صورت می‌گیرد.

تایل پوشالی

از براده‌های طبیعی و پودر مگنزیت تایل پوشالی ساخته شده است که با ترکیب با آن استحکام بالایی دارد.

تایل معدنی یا ای‌ام‌اف

مواد این تایل از مواد معدنی از قبیل پشم سنگ، پرلیت و خاک رس تشکیل شده است. ازآنجایی‌که تنوع رنگ و طرح در این نوع تایل بالا است؛ بنابراین محبوبیت بسیاری در زمینه طراحی داخلی پیدا کرده است.

تایل رابیتس

جنس تایل رابیتس از گالوانیزه است که به‌شکل ورقه‌های مشبک از طریق سیم آرماتوربندی به شبکه اتصال داده می‌شود. تایل رابیتس از میل‌گرد، نبشی و صفحه‌های شبکه‌ای گالوانیزه تشکیل می‌شود. این نوع تایل دارای سرعت ساخت بالایی است و دسترسی راحت به مصالح و تنوع طرح از مزایای این نوع سقف به‌شمار می‌رود.

تایل چوبی سقف

تایل چوبی سقف در مراکز تجاری، اداره‌ها، رستوران‌‎ها و ویلای چوبی کاربرد دارد. بخش اصلی تایل چوبی از فولاد و بخش دیگر آن از چوب تشکیل شده است. بخش اصلی از 4 تراش فولاد ایجاد شده و در نصب آن، دورتادور آن با کلاف‌کشی و تراز سقف با 4 تراش چوبی، پیش از این‌که لمبه‌کوبی را شروع کنید، صورت می‌گیرد. این نوع تایل امکان نورپردازی‌های زیبا و متنوع را فراهم می‌کند.

تایل گریلیوم

جنس تایل گریلیوم از آلومینیوم یا آلیاژ است. تایل گریلیوم را می‌توانید با دیگر سقف‌های کاذب ترکیب کنید و امکان نصب کانال یا دریچه در پشت آن وجود دارد. نمای این تایل همانند حفره‌هایی به‌صورت مربع در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. نصب این نوع سقف کاذب از طریق زنجیر یا سیم انجام می‌گیرد.

 

تایل سقفی

 

سقف کاذب طلقی

یکی از انواع تایل سقفی ، سقف کاذب طلقی محسوب می‌شود. سرعت نصب سقف کاذب طلقی بسیار بالا است و هزینه کم‎تری نسبت به دیگر سقف‌های کاذب دارد. این نوع سقف کاذب نور را از خود عبور می‌دهد.

تایل شیشه‌ای

در تایل شیشه‌ای، از شیشه‌های دکوراتیو مورداستفاده قرار می‌گیرد و اغلب جنس آن از سکوریت است. این نوع تایل قابلیت شست‌وشو دارد و نور را از خود عبور می‌دهد. دارای تنوع رنگ و طرح بسیار بالایی است و هزینه نسبتاً بالایی نسبت به دیگر سقف‌های کاذب دارد.

تایل کناف

یکی از پرکاربردترین سقف‌های کاذب، کناف محسوب می‌شود. این نوع تایل نسبت به دیگر سقف‌های کاذب قیمت کمتر و وزن سبک‎تری دارد و نیازی به رنگ‌کاری ندارد و به‌صورت تزیینی و ساده طراحی و ساخته می‌شود.

نکات مهم تایل سقف

  • عایق نبودن تمام تایل‎ها در برابر رطوبت
  • ارائه تایل‌های آکوستیک به‌صورت رنگ شده و یا روکش پی‌وی‌سی
  • قابلیت رنگ‌آمیزی تایل‎های پوشالی
  • ابعاد استاندارد تایل سقف 60 * 60 سانتی‌متر
  • انجام زیرسازی سقف برای نصب تایل از طریق پروفیل‌های سه‌پری
  • متفاوت بودن قیمت انواع تایل براساس ضخامت و نوع متریال
  • در صورت مرطوب بودن مکان، استفاده از تایل‎های پی‌وی‌سی یا آلومینیومی
  • مناسب نبودن تایل‌های گچی بدون سوراخ برای عایق صوتی
  • استفاده از عایقی که در پشت آن پشم سنگ تعبیه‌شده برای افزایش جذب صوت عایق در تایل آکوستیک
  • 6 تا 16 میلی‌متر بودن ضخامت تایل‌های سقفی

مزایای تایل سقفی

مزایای این نوع سقف کاذب شامل موارد زیر است:

  • با محیط‌زیست سازگاری دارد.
  • دارای وزن سبک است.
  • دارای قابلیت ضد آب و ضد خش است.
  • دارای طول عمر بالایی است.
  • سطح صیقلی در دو طرف این تایل وجود دارد.
  • دارای قابلیت عبور نور است.
  • در برابر ضربه بسیار مقاوم است.
  • برای سقف‌های کاذب قدیمی یک جایگزین مناسب محسوب می‌شود.
  • در این نوع تایل امکان نورپردازی وجود دارد.
  • دارای قابلیت خم شدن است.
  • در مقابل مواد شیمیایی و در برابر پوسیدگی بسیار مقاوم است.
  • ضریب انبساط طولی دارد.

روش نصب تایل

برای نصب تایل‌ها ابتدا باید سقف را بررسی کنید و موانع موجود در کار را از بین ببرید. در هنگام نصب چنین سقف‌هایی باید از سقف اصلی حدود 10 تا 15 سانتی‎متر فاصله بگیرید و در این فاصله از طریق دستگاه لیزر خط تراز را ایجاد نمایید و دورتادور سقف را نبشی گالوانیزه نصب کنید. نصب زیرسازی را در فاصله استاندارد 60 سانتی‌متر نصب نمایید و اگر سقفی به تحمل بار بیشتری نیاز داشت فاصله را کاهش دهید. در آخر پنل‌ها را از طریق کلیپس به سپری‌ها نصب نمایید. توجه داشته باشید که شیوه حصیر چینی را در نصب صفحات رعایت نمایید.

در این مقاله سعی شد شما را با تایل سقفی و انواع آن آشنا کنیم. هر یک از تایل سقف دارای مزایا و ویژگی‌های متنوعی هستند که در مطالب فوق به آن‌ها اشاره کردیم.

ویلای چوبی

پیشنهاد می‌کنیم مقاله صفر تا صد ویلای چوبی را نیز مطالعه بفرمایید.

شما می‌توانید برای ثبت نظرات و پیشنهادهای خود و همچنین برای ارتباط با مشاورین ما از روش زیر در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اطلاعات تماس
  • دفتر مرکزی: تهران، بلوار میرداماد، خیابان پگاه، کوچه دوم، ساختمان آمیتیس
  • دفتر امور قراردادها: تهران، میدان پونک، مجتمع تجاری بوستان، واحد 746 اداری
  • تلفن: 02144498314 - 02144407302
  • فکس: 02144499243
  • ایمیل: info@amitis.ir